Optimale bedrijfscontinuïteit!

Disaster Recovery
Neem contact op!

Disaster Recovery

Optimale bedrijfscontinuïteit voor elke onderneming!

Image

Vulperia's Disaster Recovery veilig in de cloud.

Voor elk bedrijf is er een risico om de toegang tot data en applicaties te verliezen.
Wanneer uw onderneming afhankelijk is van haar IT omgeving is Disaster Recovery de manier om bedrijfscontinuiteit te waarborgen! Vulperia's disaster recovery as a service zorgt ervoor dat het dataverlies minimaal is en een calamiteit slechts een tijdelijk probleem.
Wanneer uw afhankelijk bent van uw IT omgeving kan beschikbaarheid van levensbelang zijn. Met onze disaster recovery oplossing is het mogelijk bij een calamiteit direct verder te werken. Door replica's te maken van virtuele machines en deze op te slaan in onze cloud heeft u altijd een oplossing achter de hand. In het geval van een failover kunnen deze replica's namelijk worden opgestart zodat u snel weer een beschikbare IT-omgeving heeft. In tegenstelling tot backup-oplossingen heeft u bij onze disaster recovery oplossingen dus een alternatieve infrastructuur, mocht bijvoorbeeld onverhoopt uw server onbruikbaar raken dan kunt u vanuit de cloud verder werken.

RTO, RPO, DRP snapt u het nog?

In de wondere wereld van backups en disaster recovery worden diverse termen gebruikt die niet voor iedereen even duidelijk zijn, enkele voorbeelden zijn RPO, RTO, DRP, deduplication en retention. Allereerst is het belangrijk een goed backup plan te maken, wanneer het gaat om kostbare bedrijfsgegevens en servers welke gerepliceerd moeten worden dan maken we eerst een Disaster Recovery Plan (DRP), hierin worden dan onder andere vastgelegd welke Restore Point Objectives en Restore Time Objectives er gehaald willen worden. Restore Point Objectives (RPO's) omschrijven dan ook hoeveel data er maximaal verloren mag gaan. Restore Time Objectives (RTO's) omschrijven hoeveel tijd er nodig is om de processen weer te kunnen hervatten. Deduplication is een techniek die ervoor zorgt dat er in backups gechecked wordt of er dubbele data aanwezig is en retention geeft aan hoe tot hoe ver terug u wilt kunnen in de tijd, een retentie periode van 1 dag zorgt ervoor dat er een backup van maximaal 1 dag geleden terug gezet kan worden. Dezelfde termen kunnen we ook toepassen voor backups van niet zakelijke gebruikers. Omdat de impact van dataverlies voor particulieren vaak minder groot is en vaak geen (grote) financiele gevolgen heeft zijn deze backup-plannen vaak simpeler en ook minder kostbaar.
Image
Image

Snapshots en continuous data protection

Vaak is het voor bedrijven welke afhankelijk zijn van hun IT omgeving natuurlijk van belang zo snel mogeljk weer online te zijn om financiele gevolgen en imagoschade te beperken. Afhankelijk van hoe groot dit belang is kunnen er verschillende oplossingen gekozen worden. Voor het beschermen van virtuele workloads zijn hele goede mogelijkheden beschikbaar. Zo bieden wij Disaster Recovery op basis van snapshots, hiermee is het mogelijk om replica's maken van virtuele machines welke in geval van een failover opgestart kunnen worden. Het maken van snapshots is echter intensief, dit kan effect hebben op de prestaties van de productieomgeving. Wanneer de gewenste replicatiefrequentie hoger is dan haalbaar met replicatie op basis van snapshots adviseren wij een replicatietechnologie op basis van continuous data protection. Hierdoor is het mogelijk RPO's te behalen van seconden.